Wat Is Mesh WLAN En Hoe Werkt Het?

Mesh WLAN is meer dan een conventionele router / repeater-combinatie. Niet alleen een enkele router is gereed om het signaal in een gewenst gebied te verzenden. Het zogenaamde “netwerk met mazen” bestaat uit verschillende toegangspunten, die tegelijkertijd het internetsignaal leveren en de configuratie automatisch met elkaar aanpassen. Als de toegangspunten door het hele huis zijn verspreid, is er altijd een krachtig en snel WLAN-signaal. Snelheidsverliezen en complete storingen behoren nu grotendeels tot het verleden. Op de site van https://internetvergelijken.org/ kun je alle beschikbare WLAN systemen makkelijk terugvinden.

De afzonderlijke toegangspunten zijn meestal verbonden via WLAN. Afhankelijk van het systeem kunt u ook verbinding maken via Powerline of LAN. Hoewel niet alle fabrikanten deze optie bieden. Als het mesh-systeem echter zoiets biedt, moet je zeker proberen of dit het mogelijk maakt om stabielere verbindingen tot stand te brengen. Zeker als je glasvezel beschikbaar hebt op je adres is het aan te raden om een krachtige router te gebruiken.

Het maakt niet uit waar elk afzonderlijk toegangspunt zich in het huis bevindt. Om de best mogelijke signaaldekking te verzekeren, moeten de toegangspunten voor communicatie met elkaar echt zinvol zijn . De juiste locatiekeuze kan een groot verschil maken tussen “super snel” en “slak langzaam”.

Mesh Netwerkstructuur

Kortom, Mesh WLAN is niets nieuws, omdat het altijd wordt gebruikt waar een permanent beschikbaar internet aanwezig moet zijn. Vooral op commercieel en militair gebied wordt het mesh-netwerk heel vaak gebruikt, omdat het afhankelijk is van betrouwbaarheid. Sinds kort kan het net worden gebruikt in uw eigen huis.

Over het algemeen bestaat een mesh-netwerk uit een HUB en meerdere satellieten (hetzij als een toegangspunt via WLAN of Powerline met transmissie via de voedingslijn). De positie en het aantal satellieten bepalen hoe goed de ontvangst is. Het netwerk kan later worden uitgebreid met een paar eenvoudige stappen.

Wie Moet De Routers Van Dichterbij Bekijken Met Mesh-Technologie?

Natuurlijk kan iedereen een gaasnetwerk bouwen, maar of het zinvol is, bepaalt uiteindelijk de vereisten van de omgeving. Om beter te kunnen beoordelen of een mesh-router geschikt voor u is, hebben we hier een aantal scenario’s opgesomd. Mesh-routers worden altijd aanbevolen als …

  • een huis of appartement is verdeeld over meerdere verdiepingen en is groter dan 100 m²
  • de muren in het huis door staal, elektronica, vloerverwarming, enz. zijn een belangrijke verstorende factor
  • het internet signaal moet ook beschikbaar zijn in afgelegen hoeken (zolder, tuinhuisje, dakterras)
  • Zelfs repeaters hebben geen oplossing voor mislukkingen opgeleverd
  • Er zijn veel apparaten in het huishouden die verbinding willen maken met het WLAN
  • Als een van deze van toepassing is op u, overweeg dan om een mesh-router te kopen.