Omgaan Met Creditcard Geld, De Belangrijkste Tips

De tien belangrijkste tips voor het omgaan met het plastic geld: waar je een gratis kaart kunt krijgen, waar je kunt inchecken en waar je als golfer kunt scoren.

Volgens een onderzoek van Erste Bank is 34 procent van de Oostenrijkers al bezig met vakantie met de creditcard. We laten zien hoeveel de kaarten kosten, wat ze bieden, waar ze kunnen worden gebruikt om geld te verhelpen – en waar niet, waar je op moet letten als het gaat om verzekeringen en welke luxe kaarten er zijn.

Betrouwbare Creditcards Waarmee Je Overal Kunt Betalen

Visa en MasterCard creditcards zijn nummer één op de markt. Welke kaart op vakantie voordeliger is, is afhankelijk van de bestemming. Vuistregel: in de VS ben je beter af met Visa. Voor exotische bestemmingen is het raadzaam om van tevoren de meest gebruikelijke betaalmiddelen te vragen. In het eurogebied zijn beide kaarten geschikt.

De Voordeligste Creditcards

Beginnerskaarten zijn beschikbaar vanaf 18,17 euro per jaar – zonder verzekering. Wie het plastic geld wil verzekeren, verhoogt van 54,50 euro. Het maakt een verschil over welk creditcardbedrijf u de kaart krijgt. Visa of MasterCard Classic kost € 54,50 bij Card Complete. Hetzelfde komt met PayLife volgens de Kamer van Arbeid op 59,20 euro per jaar.

De Diners Classic kost 70 euro, bij American Express is de blauwe kaart verkrijgbaar vanaf 40 euro. Zogenaamde co-branded-kaarten zijn zelfs gratis beschikbaar. Bedrijven nemen de creditcardkosten voor de klanten over en plaatsen hun logo op de kaart: bijvoorbeeld VinoCard van Wein & Co in samenwerking met Diners Club.

De extra kosten zijn ook belangrijk: alleen binnen de eurozone is winkelen gratis, buiten de eurozone, kosten tussen 1,5 procent (Visa, MasterCard en Diners) en twee procent (Amex). Als je in Turkije 400 euro betaalt, moet je zes tot acht euro betalen. Spaarbuidel.nl/creditcard/ biedt je een totaaloverzicht van de goedkoopste creditcards in Nederland.

Reis Je Veel? Dan Kan Een Creditcard Je Veel Luxe Brengen

Zeer snel kan een speciale kaart zijn vruchten afwerpen. Bijvoorbeeld op vluchten: het American Express-platina (500 euro per jaar) biedt toegang tot 600 VIP-luchthavenlounges wereldwijd. MasterCard biedt ook dezelfde lounges aan via de Platinum Card voor slechts € 200, – per jaar.

Maar u kunt ook een gezellige luchthavenvakantie krijgen voor een goedkopere prijs: met Diners Club kunt u de tijd tussen vluchten in 450 lounges wereldwijd doorgeven, zelfs met het instapkaartje. Voor een meerprijs van 10 euro is er de Gold Card of Diners en dus een business-class check-in op alle Oostenrijkse luchthavens. Voordeel: zelfs als u Economy vliegt, kunt u inloggen bij het minder bezochte zakelijke loket.

Buitenlandse Nood Verhelpen Met Een Creditcard

Als u contant geld op vakantie nodig heeft, kunt u dit ter plaatse krijgen indien nodig met de creditcard (maar kost ongeveer drie procent kosten). Maar deze service wordt nergens aangeboden: MasterCard niet in Gabon, Kameroen, Namibië en Visa en MasterCard, niet in Noord-Korea of Cuba.

Premium- En Luxekaarten Met Extra Service

Naast de normale kaarten (Classic, Gold en Platinum), bestaan de luxe versies nog steeds. Een daarvan is de American Express Centurion Card. Deze kaart gemaakt van titanium kost 1.000 euro per jaar (plus registratiekosten van 800 euro) en vereist een jaaromzet van minstens 100.000 euro. Bijna gelijkwaardig is de World Signia MasterCard, die ook lijkt op de zwarte Amex niet beschikbaar, maar wordt uitgegeven aan speciale klanten.

Zelfs particuliere banken hebben hun eigen welgestelde klantenkring in Klauw. Een voorbeeld is Bank Austria, dat alleen Visa Infinite aanbiedt aan zijn private banking-klanten. Kosten: 400 euro. De bijdrage roept een opmerkelijke service op, bijvoorbeeld een 24-uurs conciërgeservice (kaartjes voor opera, VIP-evenementen of sportevenementen).