3 Handige Tips Om Te Gebruiken Bij Het Aanschaffen Van Een Smartphone

Waar moet u rekening mee houden bij het kopen van een mobiele telefoon? We hebben de twaalf belangrijkste aspecten verzameld en willen u graag helpen bij het kiezen van een nieuwe smartphone.

Het hoeft niet altijd het nieuwste of duurste model te zijn. Het hangt veel meer af van wat u wilt doen met uw nieuwe mobiele telefoon. Menig klant is overgehaald om een high-end smartphone, hoewel een model voor 200, – € genoeg zou zijn geweest.

Deze gids bevat alle relevante aspecten waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een mobiele telefoon. U zult dus precies het model vinden dat bij u past – en mogelijk veel geld besparen.

Ga Je Voor Een Gebruikte Of Nieuwe Telefoon?

Bij het kopen van een auto, rijst altijd de vraag: koop nieuw of gebruikt? Wanneer u een mobiele telefoon koopt, moet u er voorzichtig mee zijn. Gebruikte smartphones hebben vaak lelijke tekenen van slijtage en vaak zijn de batterijen aan het einde van hun levenscyclus gearriveerd.

Om een mobiele telefoon te kopen bij eBay? Dat kunnen we alleen maar afraden. Ga zonodig naar de smartphone (ebay classifieds) of gebruik een re-commerce service zoals “reBuy.nl”, die alleen eerder geteste apparaten verkoopt.

Het prijsverschil tussen een nieuwe en een gebruikte mobiele telefoon is meestal kleiner dan je aanvankelijk denkt. Daarom: Koop indien mogelijk beter. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Galaxy S8, lees hier meer over op https://vergelijk-mobiele-telefoon.nl/samsung-galaxy-s8/

Ga Na Wat Voor Soort Telefoon Je Het Best Kunt Gebruiken

Deze vraag is op het eerste gezicht irrelevant, omdat ongeveer 95% van de consumenten opteren voor een “normale” smartphone. Als u echter vaak wilt bellen naar buiten of niet weet hoe u een touchscreen zo goed moet hanteren, dan is de vraag naar het type mobiele telefoon van bijzonder belang. De volgende typen mobiele telefoons / smartphones zijn beschikbaar:

Touchscreen Telefoons: deze telefoons worden “smartphones” genoemd en hebben een aanraakgevoelig display en worden beheerd met gebaren. Mensen met grote vingers en ouderen kunnen het echter vaak niet zo goed vinden als jongere mensen. Een goed voorbeeld hiervan is de iPhone 7 waar je meer over kunt lezen op https://vergelijk-mobiele-telefoon.nl/iphone-7/

Senioren Telefoons: Deze apparaten zijn uitgerust met grote knoppen en zijn eenvoudig te bedienen. Bovendien hebben de telefoons van senioren alleen de essentiële functies om aan boord te telefoneren en af te zien van technische Schnattschnack die senioren verwart in plaats van hen te bedienen.

Outdoor Phones : deze mobiele telefoons zijn robuust gebouwd en verdragen vocht en stof in plaats van gewone mobiele telefoons. Ze zijn daarom geschikt voor mensen die bijvoorbeeld vaak wandelen of buiten sporten en misschien graag in het vuil vallen, zonder te breken.

Dual-SIM telefoons: Telefoons met Dual-Sim-functie kunnen gelijktijdig met twee simkaarten worden gebruikt. Dit is bijvoorbeeld interessant voor grensarbeiders die overdag werken, bijvoorbeeld in Nederland maar privé wonen in Duitsland. Een ander voorbeeld is het gelijktijdig gebruik van een zakelijke en een privé-simkaart. Zelfs met het gebruik van twee verschillende tarieven, kan een dual sim-telefoon handig zijn.

Kijk Goed Naar Welk Soort Besturingssysteem De Telefoon Heeft

De belangrijkste beslissing voor het kopen van een smartphone is die van het besturingssysteem. De huidige, populaire mobiele telefoons worden momenteel uitsluitend op Android (Google) en iOS (Apple) uitgevoerd. Daarnaast zijn er nog andere besturingssystemen zoals Windows, Symbian, Bada en BlackBerry, maar zijn niet meer noodzakelijk.

De keuze van het besturingssysteem (vaak “ecosysteem” genoemd) is zo belangrijk omdat het bepaalt welke apps beschikbaar zijn om te downloaden en hoe de smartphone het begrijpt met andere technische apparaten, zoals uw computer. Als je al apparaten van Apple gebruikt, zoals een MacBook of een iMac, spreekt dat natuurlijk veel voor een iPhone met iOS, omdat de Apple-apparaten “elkaar beter begrijpen”.

Als u veel waardeert en de goedkoopste mogelijke apps, dan zult u blij zijn met een Android-telefoon. Als de prijs en het aantal apps niet zozeer op de voorgrond staan, dan komt iPhones met iOS in kwestie. Hoe minder interesse in extra downloadbare apps, hoe minder het besturingssysteem van de smartphone een rol speelt. De belangrijkste en vaak gebruikte apps zijn natuurlijk beschikbaar voor beide besturingssystemen.